Ne Hirvikylääset - näytelmäryhmä

Ne Hirvikylääset näytelmäryhmä

Ne Hirvikylääset -näytelmäryhmä perustettiin alkuvuonna 2015. Ryhmän ensimmäinen näytelmä – Miesten kutsut – sai ensi-iltansa syksyllä 2015. Syksyllä 2016 toivotimme yleisön tervetulleeksi seuraamaan uutta näytelmäämme, Elämää ja erotiikkaa. Syksyllä 2017 tutustuimme Suoman tarinaan musiikkinäytelmässä Suoma 100. Maailmanmenoa-revyy esitteli vuoden 2018 kohutuimmat uutiset Suomesta ja maailmalta riehakkaan musiikkiteatterin esittämänä.

Ne Hirvikylääset jatkaa Hirvijärven Raittiusseura Säteen näytelmäperinnettä. Seura on esittänyt näytelmiä 1920-luvulta alkaen. 1950-luvulla näytelmätoiminta eli kylässä vahvasti. Vuonna 1988 esitetty Kylän kellot on viimeisin näytelmä ennen Ne Hirvikylääset -ryhmän toiminnan aloittamista.

Näytelmät

Maailman menoa musiikkirevyy vol 2 – 2023

Vuonna 2023 näytelmä palasi tuttuun aikatauluun syksyyn ja näytelmä sai ensi-iltansa 22.9.2023.

Käsikirjoituksesta vastasi Juhani Aho.

Amerikan tuliaisia – 2022

Koronan hellittäessä tavallisesta poiketan Ne Hirvikylääset esitti näytelmän jo kesällä. Näytelmä sai ensi-iltansa 20.7.2022.

hirvijarvi_naytelma_2019

Tanssiorkesteri PopStarsin nousu ja tuho – 2019

Ne Hirvikyläästen viides näytelmä sai ensi-iltansa perjantaina 20.9.2019 klo 19. Esitimme Juhani Ahon kirjoittaman musiikkinäytelmän Tanssiorkesteri PopStarsin nousu ja tuho.

Näytelmä sisältää totta ja tarua keikkamuusikkojen maailmasta. PopStars-orkesterin näyttelijät ovat ammattimuusikoita, kuten kuvasta näkyy. Mukana näytelmässä myös kolme naissolistia ja sehän herättää tunteita puolin ja toisin, eikä ongelmilta säästytä.

Hirvijarvi_Maailmanmenoa_revyy

 Maailmanmenoa revyy – 2018

Teatteriryhmä Ne Hirvikylääset toivat näyttämölle vuoden 2018 kohutuimmat uutiset Suomesta ja maailmalta riehakkaan musiikkiteatterin esittämänä.

Esityksen ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastasi Juhani Aho.

Ne hirvikylääset 2017

Suoma 100 – musiikkinäytelmä – 2017

Teatteriryhmä Ne Hirvikylääset esitti syksyllä 2017 Suoma
100 vuotta -musiikkinäytelmän, joka kertoo 6.12.1917 syntyneen Suoman tarinan.

Suoman elämä kulkee yhtä matkaa itsenäisen Suomen kanssa.
Suoma syntyy pienviljelijäperheeseen talollisen tyttäreksi. Hän on alusta asti
määrätietoinen aikaansa seuraava nainen. Hän on se, joka miehen päätä
kääntelee. Suoma ei vierasta ajan saatossa tulevia uudistuksia, vaan ottaa ne
haltuunsa suomalaisen naisen sisulla ja sitkeydellä. Suoma nauttii laulamisesta
ja tanssimisesta ja saa niistä voimaa vaikeuksienkin keskellä.

Esityksen ohjauksesta vastasi Päivi Mäkelä-Hurmerinta ja
käsikirjoituksesta Juhani Aho.

Näytelmämme oli osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

Elämää ja erotiikkaa -vuonna 2016

Nuorisoseura etsii ohjelmistoonsa jotain uutta ja tuottoisaa. Myyjäiset, päivätanssit ja näytelmät eivät tuota toivottavaa tulosta. Television ”Vain elämää”-tyyppinen ohjelma herättää innostuksen järjestää vastaavanlainen ohjelma nuorisoseuralla. Siinähän keikkamuusikot kertovat elämästään ja laulavat toisilleen. Omalla kylällä on useitakin keikkamuusikoita, joten seuran johtokunta kutsuu heidät toteuttamaan ideaa. Ohjelman nimeksi laitetaan ”Elämää ja erotiikkaa”.

Ikävä kyllä keikkamuusikoiden keskinäiset ihmissuhteet ovat kimurantit ja pahasti törmäyskurssilla. Tästä seuraa todellisia ongelmia niin harjoituksissa kuin varsinaisessa esityksessä. Tapahtumat alkavatkin muistuttaa enemmän tosi-tv -ohjelmia kuin leppoisaa keikkamuusikoiden kohtaamista. Sanan säilää ei säästetä, kun mustasukkaisuus ja kateus nostavat päitään.

Elämää ja erotiikkaa -näytelmän taustalla soittaa oikea 6-henkinen orkesteri taustalaulajineen. Kovaääniset kannanotot ja äkkinäiset tapahtumat saattavat aiheuttaa katsojille säikähdyksiä. Tästä syystä emme suosittele tätä näytelmää perheen pienimmille, vaikka tässäkin näytelmässä on onnellinen loppu.

Vieritä ylös